Met het hebben van een eigen ruimte in Alkmaar, ben ik van plan om, voor IB-ers en andere leerkrachten/belangstellenden die zich bezig houden met, of interesse hebben in Hoogbegaafde leerlingen, losse verdiepingscursussen te organiseren die de ondersteuning van deze kinderen kan versterken. Ik heb natuurlijk geen idee of jullie daar behoefte aan hebben en aan deze bijeenkomsten deel willen nemen.
In ieder geval heb ik, denk ik, al een eerste super leuk aanbod:

Een avond over hoe je executieve functies kunt oefenen door het spelen van (bord) spellen.
Daarvoor heb ik Monique Schaminée gevraagd om te komen, dat wilde ze graag doen, ondanks de afstand.

Monique Schaminee (http://www.ludiq-talentdidaktiek.nl/ ) is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen bij bewustwording en ontwikkeling van executieve vaardigheden met bord-, denk- en redeneerspellen, etc..  Zij heeft hiervoor een training voor medewerkers uit het onderwijs ontwikkeld. Zij wil ons meenemen in de finesses van deze manier van aanpak in eerste instantie 1 avond, deze kan eventueel voor belangstellenden uitgebreid worden met een tweede avond, doen jullie mee?? Zij geeft een vergelijkbare cursus van drie hele dagen via NOVILO.

Op haar website staat:
Executieve functies
Kinderen spelen graag. Daarbij aansluitend kan je kinderen over lastige drempels helpen door spellen en puzzels in te zetten die hen van alles leren. Het hele scala aan executieve functies kan getraind worden met behulp van spellen. Kinderen hebben niet eens door dat ze heel belangrijke vaardigheden aan het inoefenen zijn.
* Via Novilo geef ik driedaagse cursussen over het trainen van executieve functies door middel van spel.
* Via Ludiq in samenwerking met Ester Visser (van EVL psychologie) verzorg ik korte workshops over het afnemen van de Nepsy-II-NL (daarmee kan de neurologische kant van executief functioneren in beeld gebracht worden) in combinatie met spel.

* Regelmatig organiseer ik een cursus van twee avonden waarin leerkrachten handvatten krijgen om spellen in te zetten voor het trainen van executieve vaardigheden. Niet alleen leren ze de executieve functies kennen en herkennen, welke spellen je daarvoor inzet en op welke manier, ook krijgen ze handvatten hoe je met een grote groep kinderen spellen kunt spelen.

Ik ken Monique als iemand die zeer enthousiast en ervaren is in dit onderwerp, zij is echt specialist op dit gebied.

Er is een beperkt aantal plaatsen.

Praktisch:

Voor wie: IB-ers, (Plus)leerkrachten, docenten en andere belangstellenden

Tijd: 19.00 – 22.00 uur

Datum: Woensdag 7 maart 2018

– introductie en inleiding in EF met spellen

Kosten:
€ 75,00 per persoon per avond

Plaats:
Edisonweg 10,
1821 BN Alkmaar

Aantal deelnemers: minimaal 5 voor doorgaan

Interesse?
Stuur mij zo spoedig mogelijk een mailtje.

Heb je collega’s die wellicht geïnteresseerd zijn mag je dit aanbod natuurlijk delen.